Taalvrijwilliger iets voor jou?

Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Wil jij als taalvrijwilliger een belangrijke bijdrage leveren aan de kansrijkheid van nieuwkomers? Met slechts één a twee uur per week kun je het verschil maken in iemands leven.

Het vrijwilligerswerk vindt plaats in de Bibliotheekvestiging Volendam.
Wil jij vrijwilligerswerk doen en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als taalvrijwilliger kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren en kun je het verschil maken in iemands leven.

Je geeft iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven, rekenen en omgaan met de computer.

Je leert bijvoorbeeld aan de deelnemers hoe je een gesprek voert of hoe een nieuwsbericht te lezen en te begrijpen. Ook is het mogelijk een praatgroep te begeleiden of deelnemers op weg te helpen met werken met de computer.

Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? En wil je vrijwilliger worden? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Je kunt contact opnemen met de coördinator van het NL-Plein, Rita Postma via telefoonnummer: 06-1430 5887 of een mailtje sturen naar rpostma@bibliotheekwaterland.nl.