Home / Onze school / Juffen & meesters

Juffen & meesters

Johan Bond


Directeur | admin@t-kofschip.nl

Bijna 40 jaar werkzaam in het onderwijs en nog steeds doe ik dat met plezier. Als directeur en als mens streef ik er naar om mensen in hun kracht te zetten zodat zij zich kunnen ontwikkelen en verwonderen over hun kwaliteiten. Onze school probeert de kinderen daarin te begeleiden en te ondersteunen.

Annemarie van Vlaanderen - Veerman


Interne begeleider | annemarie@t-kofschip.nl

Geertje Tuip


leerkracht groep 1/2A | geertje@t-kofschip.nl

Hallo,

Ik ben Geertje Tuip. Ik werk al vele jaren voor de SKOV en geef met veel plezier les aan de kleuters. Kleuters blijven mij inspireren. Ze staan nog onbevangen in het leven en ik sta zo dichtbij hun ontwikkeling, dat blijft mij boeien. Verder ben ik moeder van Matthijs en Irene. Ik wandel graag, doe aan yoga en zing in een koor.
 

Gerda de Boer


leerkracht groep 1/2A | gerda@t-kofschip.nl

Hoi,

Ik ben juf Gerda, ben getrouwd en heb een zoon en een dochter.
Al heel wat jaartjes zit ik in het onderwijs. Samen met Geertje heb ik al jarenlang een duobaan en werken wij met kleuters. Ik werk aan het begin van de week maandag, dinsdag en om de week op woensdag.

Voordat ik op ’t Kofschip ben gaan werken heb ik op de Blokwhere en op de Springplank gewerkt.
Nu werk ik al weer een aantal jaren op ’t Kofschip, hier heb ik het erg naar mijn zin. Met veel plezier ga ik altijd naar school.
 

Margriet Hoogland


Leerkracht groep 1/2 B | margriet@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Ik ben Margriet Hoogland en ben al zo’n 35 jaar werkzaam in het onderwijs van Volendam. Ik heb op verschillende scholen hier gewerkt als groepsleerkracht, remedial teacher, intern begeleider en onderbouwcoördinator. Daarnaast ben ik lid van verschillende landelijke werk- en steungroepen in het onderwijsveld. Ik wil graag een bijdrage leveren aan goed en breed onderwijs passend voor ieder kind. Een nog lange weg te gaan maar daarom niet minder interessant.

Mariska Hoogland


leerkracht groep 3 | mhoogland@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,
 
Ik ben juf Mariska en ben sinds 2015 werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs bij de SKOV. Tijdens mijn opleiding aan de iPabo mocht ik mijn afstudeerstage bij juf Margriet in groep 1 / 2 doen en ik merkte meteen dat de sfeer op deze school heel prettig en warm is. Ik hoopte hier ooit te mogen werken en dat gebeurde! Dit schooljaar sta ik de hele week voor groep 3. 
 

Marjan de Boer - Mol


Leerkracht groep 4 | marjan@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Mijn naam is Marjan. Ik ben getrouwd met Frank en moeder van zoontje Francisco. 

Ik heb de Pabo te Haarlem in drie jaar afgerond. Daarna heb ik mijn diploma voor Vakdocent Bewegings-onderwijs behaald en vorig jaar heb ik mijn Post HBO opleiding voor rekencoördinator afgerond. Ik ben sinds negen jaar werkzaam op ’t Kofschip. Ik heb eerst een aantal jaren lesgegeven in de onderbouw en ik geef nu alweer enige tijd les in groep 4. Dit vind ik een leuke groep en ga dan ook met veel plezier naar mijn werk. In groep 4 leren de kinderen allerlei nieuwe dingen. Waaronder klokkijken en de keersommen. Natuurlijk is het communieproject ook een belangrijk onderdeel. Dat is voor zowel de leerlingen als leerkracht, een hele mooie tijd!

In mijn vrije tijd houd ik mij vooral bezig met muziek. Ik bespeel een aantal muziekinstrumenten en zing zowel solo als in een band. Ook heb ik vorig jaar een nieuwe piano gekregen, van mijn lieve man! Wil je meer over mijn muzikale activiteiten weten, dan kun je altijd even kijken op mijn eigen website of de website van de band: www.marjanmol.com / www.omgtheband.com

Vele groeten,

Juf Marjan
 

Richa Meij


Leerkracht groep 4 | richameij@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Mijn naam is Richa Meij, ik woon samen met John en sinds 23 oktober 2016 zijn wij de trotse ouders van een zoontje Stijn. In 2010 ben ik begonnen als leerkracht en heb inmiddels alle groepen gehad. Groep 3 is wel echt mijn favoriet omdat daar het leerproces zo zichtbaar is. Het is geweldig om te zien dat de kinderen aan het begin van het schooljaar nog maar een paar letters kennen en aan het einde allemaal kunnen lezen! De kinderen geven mij energie en hopelijk mag ik daar nog vele jaren van genieten!

Tot ziens op 't Kofschip!
Groeten,
Juf Richa 

Barbara Schilder - Schilder


Leerkracht groep 5 | bschilder@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Mijn naam is Barbara Schilder en ik ben getrouwd met John en moeder van Joely en Kenny. Ik werk sinds 1998 als Juf in Volendam en ben begonnen op de ST. Nicolaasbasisschool. Hier ben ik 6 jaar werkzaam geweest: 1 jaar in groep 6 en 5 jaar in groep 1 / 2.

Daarna ben ik op ’t Kofschip terechtgekomen om samen met Jacqueline een duobaan te beginnen. Hier zijn wij samen juf geweest van groep ½, groep 3, Remedial Teaching en groep 7 en nu staan wij samen voor groep 5. De meeste ouders en kinderen kennen ons wel.

Verder wil ik jullie laten weten dat ik elke dag met veel plezier weer naar school ga!

Groetjes,

Juf Barbara
 

Jacqueline Burger - Waal


Leerkracht groep 5 | jwaal@t-kofschip.nl

Hallo allemaal,

Ik ben juf Jacqueline van ´t Kofschip. Samen met juf Barbara hebben wij groep 5. Ik werk de woensdag om de week en elke donderdag en vrijdag. Barbara de overige dagen.

Ik zit al heel lang in het onderwijs en nog steeds geniet ik van dit vak. Je blijft leren en elk kind is uniek. De laatste jaren werk ik parttime, omdat ik nu zelf 2 jongens heb, waar ik ook intens van geniet. Genoeg over mij, veel plezier met de website en met onze groep!
 

Rik Jurriaans


Leerkracht groep 6 | rikjurriaans@t-kofschip.nl

Mijn naam is Rik Jurriaans. Ik werk sinds 2016 op het Kofschip.
Ik werk sinds 2009 in het onderwijs en heb naast de basisschool ook les gegeven op het MBO en verschillende scholen in het basisonderwijs.
 
Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen niveau. Ik wil mijn onderwijs hier dan ook op afstemmen zodat elk kind het beste uit zichzelf kan halen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen leerproces, resultaten en omgeving. Het creëren van een positieve groep waarin samenwerken en vreedzaam met elkaar omgaan belangrijke onderdelen zijn, is een taak waar ik me elk jaar vol enthousiasme op stort.
 
In mijn vrije tijd ben ik muzikant bij diverse bandjes in Volendam onder andere met mijn tweelingbroer. De piano gebruik ik dan ook graag in de klas. Een liedje tussendoor: de kinderen vinden het geweldig, zeker in een muzikaal dorp als Volendam.

Loes Klijn


Leerkracht groep 7 | loesklijn@deskov.nl

Ik ben Loes Tol-Klijn. Ik ben 36 jaar oud en woon samen met Kees in Volendam. Inmiddels zijn wij twee lieve zoons rijker; Koen en Mick.
Ik werk sinds 2006 in het basisonderwijs. Na mijn start in het onderwijs heb ik ook de post-hbo opleiding Leergang Bewegingsonderwijs gedaan. Ik ben dus bevoegd om bewegingsonderwijs te geven op de basisschool, wat ik ook heel leuk vind om te doen.
Ik heb een aantal jaar in Purmerend gewerkt en later ook in Landsmeer. Tussendoor heb ik vier jaar lesgegeven op het ROC van Amsterdam aan niveau 2, 3 en 4.
In het basisonderwijs heb ik voor de groepen 4, 5, 6, 7 en 8 gestaan. Mijn voorkeur gaat uit naar de bovenbouw. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik nu in groep 7 sta.
Ik vind het leuk om te reizen, snowboarden, (zaal)voetballen en golfsurfen. Al heb ik daar, met twee kleintjes, wel minder tijd voor ;)

Ruud Slinger


Leerkracht groep 7 | ruud@t-kofschip.nl

Ha die allemaal,

Wie is toch die grijze doffer die daar door gangen van t-Kofschip stuift? Dat ben ik, meester Ruud. Voor de mensen die het nog niet weten. Ik heb bijna twintig jaar als technisch tekenaar bij Boon Edam gewerkt. Op m’n veertigste was ik er van overtuigd dat ik het onderwijs in moest. Waarom? Dat is een lang verhaal… Wanneer je langs komt voor een kop koffie wil ik dat verhaal graag vertellen.

Na drie jaar de IPABO in de avonduren te hebben afgerond, startte ik bij t-Kofschip. Ik geniet nog elke dag van dit bijzondere vak. Een leuke school, met een enthousiast team. Hoe mijn leven er voor de rest uit ziet?
Ik woon in de Meerstraat, randje oude kom. Samen met Mieke, Sam en Noa. Zelf heb ik ook twee hele leuke kinderen Feline en Nick. Ik speel graag een potje tennis, wandel graag, mezelf ondersteunend met twee Nordicwalk stokken. Anders donder ik om.

Een andere hobby is het Slobbelandkamp. Samen met een enthousiaste werkgroep verzinnen we elk jaar hoe het Slobbeland er uit komt te zien, wat het thema wordt enz. Het is leuk om 195 kinderen zien te genieten tijdens een weekje Slobbelandkamp.

Afijn, tot zover het “Wie ben ik” verhaaltje. Er is nog genoeg te vertellen. Nieuwsgierig? Een kop koffie is zo gezet. Zorg jij dan voor taart of chocolade? Komt het helemaal goed…

CU
Ruud
 

Marc Jonk


leerkracht groep 8 | mjonk@t-kofschip.nl

Hallo allemaal! Mijn naam is Marc Jonk en ik ben één van de nieuwe aanwinsten van het team van 't Kofschip. In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets en in de winter trek ik mijn schaatsen aan. Daarnaast kijk ik ook graag sport en speel ik een klein beetje basgitaar. Ooit hoop ik nog een mooie wereldreis te maken. 

Ik ben ontzettend onder de indruk van de fijne en warme sfeer die er op de school aanwezig is. Ik zal mijn uiterste best doen om daar aan bij te dragen. 

Anna Schilder


diverse groepen | annaschilder@t-kofschip.nl

Mijn naam is Anna en ben getrouwd met Jan en moeder van Jill en Kay. In 2009 ben ik begonnen als leerkracht op de Petrusschool. Daar heb ik een jaartje groep 3 gedaan en zes jaar groep 5. Na mijn zwangerschapsverlof van mijn dochter ben ik hier komen werken in groep 3. Daarna heb ik weer een jaartje verlof gehad voor mijn zoon. Nu neem ik de werkdrukverminderingsuren voor mijn rekening en sta ik dus met veel plezier voor alle groepen. Het is een leuk om alle kinderen van de school te leren kennen. Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag om de week en ga met veel plezier naar school.

Nellie Stroek


Extra handen in de groep | nellie@t-kofschip.nl

Hallo, ik ben juf Nellie. Ik ben getrouwd met Gerrie en samen hebben wij twee dochters Noa en Isa. Ik ben begonnen op de Zuidwester, daarna heb ik 4 jaar op de Spinmolen gewerkt en nu werk ik op 't Kofschip. Dit jaar sta ik voor groep 3 samen met juf Carla. Ik ga altijd met veel plezier naar mijn werk en vind het heel gezellig met alle kinderen.

Ageeth Schilder


Interieur verzorgster |