Schoolmaatschappelijk werker


Uw kind en de basisschool
Op vierjarige leeftijd gaat uw kind naar de basisschool. Dit is een belangrijke fase in het leven van iedereen. Kinderen gaan de wereld om hen heen verkennen. Ze groeien op van kleuter naar puber. Zoals we allemaal weten gaat dat niet altijd zonder strubbelingen. Soms is aan het gedrag van het kind te zien dat het niet goed gaat. Soms merken we op een andere manier dat hem of haar iets dwars zit. Omdat deze periode belangrijk is voor het verdere leven, is er op de basisscholen - naast aandacht voor het leren lezen, rekenen en schrijven - ook aandacht voor de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Immers, een kind dat zich lekker voelt kan veel gemakkelijker leren dan een kind dat problemen heeft.

Waarom schoolmaatschappelijk werk?
Als u zich zorgen maakt over uw kind, kunt u daar altijd over praten met de leerkracht. Zo zal ook de leerkracht eerst met u praten als hij / zij zich zorgen maakt. U beiden kent tenslotte het kind het beste en meestal komt u er samen wel uit. Wanneer er echter zorgen blijven, kunt u daarover praten met de schoolmaatschappelijk werker.

Overleg
Soms is het probleem zo ingewikkeld, dat overleg met andere instellingen noodzakelijk is. Dat gebeurt alleen als u daarvoor toestemming heeft gegeven. Van tevoren wordt met u besproken wat de reden van het overleg is en wat het zou moeten opleveren. Van de uitkomst wordt u natuurlijk ook op de hoogte gebracht.

Hoe komt u met de schoolmaatschappelijk werker in contact?
U kunt zelf contact opnemen met de schoolmaatschappelijk werker. Deze is op vaste tijden op school aanwezig. Zie voor meer informatie onderaan deze pagina. Ook de leerkracht of de intern begeleider kunnen u verwijzen naar de schoolmaatschappelijk werker.

Klik hier voor meer informatie over onze schoolmaatschappelijk werker en hoe u met haar in contact kunt komen. 

Klik hier voor de planning m.b.t. de aanwezigheid van de schoolmaatschappelijk werken op 't Kofschip.
 

Bibliotheek / Servicepunt Kofschip


In ‘t Kofschip is een bibliotheek-op-schoolvestiging van de Bibliotheek Waterland gevestigd. Je vindt de bibliotheek in de hal achterin de school. De bibliotheek bevat een collectie kleuter...

lees verder

Update van Johan Bond


Beste ouder(s),verzorger(s),   Terwijl het buiten sneeuwt en allerlei weercodes worden afgegeven, zit ik thuis en bezig met mijn herstel. De operatie is goed verlopen. Maandag, 20 november, mo...

lees verder

Tijdelijke vervanging directeur


Volendam, 7 september 2017 Betreft: interim-situatie schoolleiding   Beste ouders/ verzorgers van ‘t Kofschip,   De zomervakantie ligt alweer achter ons en de eerste schoolweek ...

lees verder

Dijk tot Damloop


Hierbij de foto's van de Dijk tot Damloop. Meerdere kinderen van onze school liepen mee en hadden veel plezier. Dit straalt ook van de foto's af. Veel kijkplezier allemaal!

lees verder

Meer nieuws groep 1 en 2


Nieuwsarchief
Overzicht activiteiten laatste schoolweek (Toegevoegd op 03-07-2017)
Nieuwe meester en juf (Toegevoegd op 15-06-2017)
Een andere school (Toegevoegd op 06-06-2017)
Gezonde school (Toegevoegd op 17-05-2017)
Havenloop (Toegevoegd op 03-05-2017)
Plan nieuw schoolplein (Toegevoegd op 03-05-2017)
Dankbrief comité Vastenactie (Toegevoegd op 03-05-2017)
Gewijzigde lestijden op Koningsdag (Toegevoegd op 14-04-2017)
Koningsdag voor groep 1/2 (Toegevoegd op 14-04-2017)
De Voorleesexpres (Toegevoegd op 14-04-2017)
Meer nieuws...